Canna Provisions

Multiple Locations

Canna Provisions is working with Phase Zero Design to open two recreational marijuana dispensaries in Lee and Holyoke, Massachusetts. Phase Zero Design created the interior and exterior improvements, and the site improvements for the 3,000 square foot Holyoke location and the 2,400 square foot Lee location.

Phase Zero Design has been working in completing the Special Permitting Application process for both locations in order to obtain final licensure to open. This included obtaining the Community Host Agreement for both locations, overseeing the Special Building Application process for a ‘Zone Change to Operate a Recreational Marijuana Dispensary’ with Public Hearings, and successfully applying for Building and Site Plan Approvals. 

Both projects are currently undergoing the Building Permit Application review process within their respective cities.

Backlash Beer Co.

Roxbury, MA

This 3,200 sf project includes a Taproom, ‘play-pit’ and production area.

The Taproom features a large bar, long tables and a casual seating area. Downstairs, the ‘play-pit’ houses classic arcade games and custom corn-hole boards gifted by the Phase Zero Design Staff.

Both areas feature garage doors and large, original windows that show off views of the production area which shows off the brewing and canning process of their craft beer.

ORIGINAL RENDERINGS

American International College | Colaccino center for Health Sciences

The study of Health Science involves a deep understanding of a body’s potential, strength, and movement. The architecture of AIC’s new Health Science building represents these elemental concepts by showcasing the parade of its occupant’s body movement throughout the buildings circulation.

OLD + NEW

The existing building structure was in good condition. The project team felt it was necessary to remove the majority of the existing conditions, with exception of the structural shell, to accommodate the proposed program and aesthetic. This also helped to simplify the renovation and allows the existing building to blend in with new design.

Final Renderings

The existing building facade, primarily brick, was repaired and received cladding around the existing windows to match the detailing of the new building. Inside, large openings were made within the façade of the existing building so that the spaces could be easily intertwined, connected by a grand, interior, court.

MAJOR CHALLENGES

The Design Team was challenged to create a visual impact on State Street while maintaining a tight budget. This was achieved by eliminating interior corridors and focusing the majority of the building circulation to an atrium.

We also were able to create a visual impact by focusing the major design elements toward the front of the building. The design of the back of the building, facing a small parking lot, was limited to simple and inexpensive materials.

Crack'd

Andover, MA

Crack'd is a culinary-driven, quick-casual eatery. The concept was inspired by the love of the breakfast sandwich and a need to give the community one that they truly deserve. The 1,700 sf flagship location in Andover, MA, will be the first of a New England roll out.

The enhanced dine-in and take out guest experience is enabled by technology and operational design constructed to keep up with high volume. The main design focus is to create a highly functional space that incorporates an egg and breakfast theme, grab n go, and a place of community for their patrons.

Quarry Walk | Oxford Town Center

Oxford, CT

We created a new Master Plan for Quarry Walk, a combined mixed-use development including retail, restaurant, office and residential..

This grocery anchored Community Retail Center includes 173,000 SF of retail, restaurant and office space, over 200 units of apartments and townhouses, over 800 parking spaces, and an urgent care medical center.  Sited on 30 acres in a former rock quarry, the development provides a new space for the Oxford Community, complete with Town Green and a multi-use band shell for festival events.single-faced clock tower, covered walkways and an outdoor dining patio.

Developer: Haynes Development